Avtorji

Psevdopoeti

3 posts
Tom Veber (Maribor, 1995), pesnik, performer, vizualni umetnik.
Prispevki →
2 posts
Veronika Razpotnik (1997) je po izobrazbi in spolni usmerjenosti bi-okemičarka. Deluje tudi kot pesnica in urednica. Že dolgo si želi napisati srečno pesem, a ji do zdaj še ni uspelo. Poje v zboru, na urah solo petja ali pod tušem in v družbi mačk uživa bolj kot v družbi ljudi.
Prispevki →
2 posts
Eva Ule (2001) je študentka slovenistike in primerjalne književnosti. Svojo poezijo pošilja v svet ter piše recenzije za spletna portala Koridor – križišča umetnosti in Artfiks. Ob priliki rada fotografira, riše, obiskuje gledališča in kinoteke.
Prispevki →
2 posts
Gal Grobovšek -a / -ška m (1999) 1. vsestranski kreativec potreben pozornosti: poezijo Gala Grobovška močno zaznamuje angažiran cinizem; Gal Grobovšek sicer ne nosi očal 2. teh., oblikovalec: Gal Grobovšek stremi k razvoju v univerzalnega oblikovalca 3. ekspr., pesnik, glasbenik: poleg poezije Gal Grobovšek piše tudi glasbo in igra saksofon
Prispevki →
2 posts
Matija Sirk (1998) ves čas menja vloge aktivista, pesnika in programerja. Dobro, da zna žonglirati.
Prispevki →
2 posts
Sara Čano (2000, Ljubljana) študira violončelo na Hochschule für Musik und Theater v Münchnu, poleg tega je pa pesnica ter samonaučena slikarka in risarka. Je tudi poliglot.
Prispevki →
1 posts
Anita Končar (1998) je študentka oblikovanja tekstilij in oblačil. Nima pojma kje se vidi čez 5 let in tudi to je okej.
Prispevki →
1 posts
Anja Papuga (1999) je občudovalka vsega lepega. Predana fotografiji in samoizražanju skozi gledališče in poezijo.
Prispevki →
1 posts
Anja Pečjak (1996) študentka veterine, z eno nogo v realnem svetu, z drugo med oblaki.
Prispevki →
1 posts
Karin, 22. Bodoča biologinja, ki še ne ve, če bo pisala o bakterijah, ampak tudi to ne bi bilo slabo. Razen če ne bo več denarja v industriji virusov.
Prispevki →
1 posts
Sara Nuša Golob Grabner (1994) živi in ustvarja v Mariboru, kjer študira umetnostno zgodovino in angleško književnost ter jezik. Deluje kot fotografinja, pesnica, pisateljica, urednica in umetnostna zgodovinarka.
Prispevki →

Klasiki

1 posts
Mario Santiago Papasquiaro (1953 - 1998) je bil mehiški pesnik in soustanovitelj gibanja infrarealistov.
Prispevki →
1 posts
Oton Župančič (1878 - 1949) je bil predstavnik tako slovenske moderne kot NOB poezije. Pridobil je častni naziv "Ljudski umetnik".
Prispevki →
1 posts
Tone Seliškar (1900 - 1969) je eden največjih predstavnikov proletarske književnosti na slovenskem.
Prispevki →